середу, 12 лютого 2014 р.

Районний семінар учителів економіки


12 лютого 2014 року на базі Маловисківської загальноосвітньої школи    № 3 І-ІІІ ступенів відбувся районний семінар учителів економіки з проблеми «Сучасний урок економіки. Інноваційний підхід до активізації пізнавальної активності учнів».



        Розвиток сучасних технологій навчання вимагає від уроку використання інноваційних технологій навчання. Комп’ютер з мультимедіа в руках учителя стає дуже ефективним технічним  засобом навчання. ІКТ дозволяє вивести сучасний урок на новий рівень, розширювати можливості ілюстративного супроводу уроку, використовувати різні форми навчання та види діяльності в межах одного уроку, ефективно організовувати контроль знань, вмінь та навичок учнів, розвивати інтелектуальні, творчі здібності, самостійно набувати нових знань та працювати з різними джерелами інформації.


Учитель економіки Мацкул Віталій Володимирович провів урок у 11-В класі на тему “Види безробіття: фрикційне, с циклічне. Повна зайнятість і природне безробіття”, на якому учасники семінару мали змогу побачити можливість використання мультимедійних засобів навчання, формування життєвих компетенцій школярів та  співпрацю вчителя й учнів на уроці.
Позакласна робота з економіки має важливе значення для розвитку логічного мислення, формування світогляду учнів. Віталій Володимирович провів інтелектуальну гру «Що? Де? Коли?», в якій взяли участь учні 11-х класів. Найкмітливішими стали учні 11-Б класу, які й здобули перемогу.
Учасники семінару відмітили високий рівень професійної підготовки вчителя та проведений на достатньому рівні урок і позакласний захід.
     Кушнієнко І.В. ознайомила вчителів з можливістю використання інформаційних комп′ютерних технологій на уроках економіки, провела діагностичне анкетування. 
Під час засідання круглого столу педагогічні працівники обмінялися досвідом роботи  з використання ІКТ на уроках економіки.
Методист районного методичного кабінету Маловисківської районної державної адміністрації Кушнієнко І.В., учасники семінару висловлюють подяку адміністрації, вчителю економіки Мацкулу В.В., педагогічному та учнівському колективу Маловисківської ЗШ № 3 І-ІІІ ст. за організацію та проведення районного семінару  вчителів економіки.




Немає коментарів:

Дописати коментар