неділю, 18 травня 2014 р.

Регіональний науково-практичний семінар

14 травня 2014 року на базі Оникіївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів відбувся регіональний науково-практичний семінар з проблеми «Використання сучасних технологій навчання в процесі викладання природничих дисциплін». Вчителі хімії, біології та географії Новомиргородського, Новоукраїнського та Маловисківського районів мали змогу обмінятися досвідом роботи з використання інноваційних технологій навчання. 


Учасників семінару радо зустрів та провів екскурсію по навчальному закладу директор Василь Гаврилович Ніколаєнко.
Теоретичні аспекти проблеми використання інноваційних технологій навчання при викладанні природничих дисциплін розкрили у своїх виступах завідувач лабораторії природничо-математичних дисциплін КЗ "КОІППО імені Василя Сухомлинського" Людмила Миколаївна Хлань, методисти лабораторії Сергій Миколайович Литвин та Тетяна В"ячеславівна Ціперко.
Про стан сучасної освіти Маловисківського району розповіла присутнім завідувач РМК відділу освіти Вікторія Федосіївна Кислякова. Методист РМК Ірина Володимирівна Кушнієнко ознайомила учасників семінару з організацією методичної роботи з учителями природничих дисциплін та використанням ІКТ у своїй діяльності.
Сучасний урок хімії, біології чи географії неможливий без використання сучасних інноваційних технологій навчання, які роблять урок наочним, змістовним, цікавим. Досвідом роботи з використання новітніх технологій навчання  поділилися і вчителі Маловисківського районуПро можливості використання інтерактивної дошки SMART на уроках біології продемонструвала вчитель біології Маловисківської гімназії Олена Леонідівна Капінус. Про інноваційні технології навчання у практиці роботи учителя хімії розповіла Любов Павлівна Аристенко, вчитель хімії та біології Злинської загальноосвітньої школи № 2 І-ІІІ ст. Раїса Петрівна Махно, вчитель біології Злинської загальноосвітньої школи № 1 І-ІІІ ст. познайомила присутніх з організацією краєзнавчої роботи та провела віртуальну екскурсію по Злинських "Каскадах". Майстер-клас з проблеми "Розвиток творчих здібностей та формування предметних компетентностей на уроках географії шляхом використання ІКТ і залучення учнів до проектної діяльності" з учасниками семінару провела Оксана Вікторівна Голуб, учитель географії та біології Маловисківської загальноосвітньої школи № 3 І-ІІІ ст.
Всі педагоги отримали сертифікати учасників семінару.
Після проведення практичної частини семінару освітяни відвідали ДП "Оникіївський лісгосп". Чисте лісове повітря, дендрарій та фазанарій нікого не залишив байдужим. Сповненими сил та енергії всі повернулися додому, а попереду -  обмін досвідом з учителями Новомиргородського району.
Методист РМК Кушнієнко І.В. висловлює подяку за організацію та проведення семінару колективу Оникіївської школи та директору Ніколаєнку В.Г. , за участь  -  Капінус О.Л., Голуб О.В., Аристенко Л.П., Махно Р.П. та всім, хто допомагав.



Немає коментарів:

Дописати коментар