суботу, 2 листопада 2013 р.

Семінар-практикум учителів хімії та біології

            25 жовтня 2013 року на базі Якимівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів відбувся семінар-практикум вчителів хімії та біології  з проблеми «Майстерність співтворчості у співпраці вчителя та учнів».

Впровадження нового  Державного стандарту базової та повної середньої освіти потребує від учителів ретельної біології, географії як самостійних предметів у 6-9 класах та подолання адаптаційного періоду у  п’ятикласників.  Учасники семінару відвідали бінарний урок природознавства в 5 класі на тему «Хімічні явища або хімічні реакції в природі». Не зважаючи на стаж педагогічної роботи, молодий спеціаліст Гузь В.В. провів гарний урок з використанням інтерактивних методів навчання. Досить складним є курс «Природознавство» для сприймання п′ятикласниками, але використання великої кількості наочності, віршів, презентацій, прикладів з життєвого досвіду дітей та пояснення нового матеріалу вчителем хімії та біології Івановою В.А. щодо формування поняття хімічних реакцій з використанням на уроці демонстраційних дослідів якнайкраще дало змогу учням зрозуміти та засвоїти новий навчальний матеріал.


            Актуальним для учнів 10 та 11 класів був урок-семінар «Сонце й отрута в одному келиху» про користь та шкоду алкоголю в житті людини.


Цікавою формою позакласної роботи з учнями є КВК. Учні старших класів взяли участь у проведенні «Пташиного КВК». Учасники семінару відмітили високий рівень творчості, артистизму та кмітливості команд «Страусенят» та «Каченят».

Валентина Андріївна продемонструвала свою майстерність співпрацювати не тільки з учнями, але і з  молодим учителем під час проведення уроку. Також  уміло співпрацює з іншими педагогічними працівниками  як учитель і як директор школи.

            Методист районного методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту Маловисківської районної державної адміністрації Кушнієнко І.В., учасники семінару висловлюють подяку директору школи Івановій В.А., вчителю біології Гузю В.В., педагогічному та учнівському колективу Якимівської ЗШ І-ІІІ ст. за організацію та проведення семінару-практикуму вчителів хімії та біології.

Немає коментарів:

Дописати коментар