середу, 22 квітня 2015 р.

22 квітня - Міжнародний День Землі

"Земля не належить нам, це ми належим Землі"
           
  Щорічно, 22 квітня люди по всій планеті відзначають День Землі. Цей день став загальнолюдським символічним святом любові та турботи за наш спільний дім. Саме 22 квітня в різних куточках земної кулі небайдужі до екологічних проблем люди проводять різні заходи, спрямовані на те, щоб у світі стало більше чистоти і відповідальності за свої вчинки.


   Засновником Дня Землі вважається Джон Стерлінг Мортон, який запропонував призначити щорічний день, присвячений озелененню навколишньої території. Пропозиція була схвалена і отримала широку підтримку жителів штату. 22 квітня 1970 року у Нью-Йорку студенти, школярі, викладачі вперше організували проведення національного свята – Дня Землі. Його учасники запропонували звичайним пересічним американцям звернути увагу на екологічні проблеми сьогодення і спробувати спільними зусиллями зберегти зелену планету.
Міжнародним свято було оголошено у 1990 році. 22 квітня безліч обрізків матерії з написами і малюнками були пронесені по нашій планеті. З них склали прапор Землі площею 660 кв. м, який символізував єдність людей в турботі про майбутнє планети і закликав ставитися з повагою до оточуючого нас світу. За ініціативою американських природоохоронців зі Стенфордського університету 90-ті роки було проголошено “Десятиліття навколишнього середовища». Ця акція отримала підтримку в більш ніж 120 країнах світу, а понад 40 країн об’єднали свої зусилля для проведення кампанії по збереженню біологічного різноманіття. Саме тоді про День Землі вперше почули і в Україні. І тільки через 2 роки День Землі став відзначатися в Україні як день захисту природи.
Сьогодні кожен мешканець планети може зробити свій маленький внесок у справу захисту навколишнього середовища: очистити від сміття прилеглу територію, висадити хоча б одне дерево, відмовитися хоча б на день від використання автомобіля.
        У День Землі ми приєднуємося до цієї міжнародної ініціативи і закликаємо  жителів Маловисківщини підтримувати різні акції, які спрямовані на вирішення екологічних природоохоронних проблем.





Немає коментарів:

Дописати коментар